Početna
Početna

Historija

Geodetska konsultantska firma “Angermeier" d.o.o. Sarajevo je osnovana 1999. godine. Firma danas zapošljava preko trideset geodetskih stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom koji predstavljaju snagu našeg kapitala i generator daljeg razvoja firme. Naša vrata su uvijek otvorena za zapošljavanje mladih, perspektivnih stručnjaka koji traže dinamična i tehnološki izazovna radna okruženja, gdje radna etika i timski rad čine  osnovu za uspješnu realizaciju svakog projekta.

 

U cilju nadogradnje kvaliteta rada i profesionalnosti, kontinuirano radimo na usavršavanju naših visokoobrazovanih stručnjaka u geodetskim firmama u inostranstvu. Kao članica vodećeg evropskog konzorcija iz oblasti geodezije i građevinarstva  "Geometrie Concern GmbH", vršimo prenos znanja, iskustva i dobrih praksi iz EU i šire. Ovakav pristup nam omogućava primjenu inovacija i veliku stopu uspješnosti u realizaciji projekata za složene zadatke digitalizacije, GPS-mreža, orto-foto snimanja, izrade karata kao i u drugim geodetskim projektima.

 

Pored izvršenja geodetskih stručnih poslova, Angermeier d.o.o. Sarajevo je postala prepoznatljiva firma za usavršavanje kadrova, od kojih su neki, kao cijenjeni stručnjaci, danas zaposleni u državnim i javnim ustanovama i velikim preduzećima.

 

Kako je firma “Angermeier” kadrovski jačala, tako se vršilo i njeno opremanje, te firma danas posjeduje najsavremeniji geodetski instrumentarij, pribor i opremu za izvođenje geodetskih radova, te 6 terenskih vozila - sve ono što je potrebno za izvršenje i najzahtjevnijih geodetskih projekata, na zadovoljstvo i sigurnost naših komitenata.